Tarptautinė vaikų gynimo diena

Nuotraukų su vaikais koliažas

„Išdykauja, žaidžia, liūdi, siaučia,

nesvarstydami – kodėl ir kam.

Jeigu šita žemė kam priklauso,

tai pirmiausia, žinoma, vaikams.”

Kaip taikliai Justino Marcinkevičiaus žodžiai atliepia Tarptautinę vaikų gynimo dienos šventę, kurią papuošė puikus vasariškas oras, nuoširdžios Dienos socialinės globos cento vaikų šypsenos ir džiaugsmingas juokas čiuožiant nuo batuto. Gera taip smagiai pasveikinti atėjusią vasarą ir su šia diena kiekvienam suaugusiam priminti, kad būtina saugoti bei gerbti mažiausių visuomenės narių – visų vaikų teises. Būtent suaugusieji yra tie, kurie turi juos globoti ir apsaugoti. Taip pat nuoširdžiai dėkojame geradariui, kurio net vardo nežinome, tačiau skanios picos buvo nuostabus šventės akcentas!

Vaikai prie batuto.

Garliavos bendruomenės vaikai ir jų tėvai Tarptautinę vaikų gynimo dieną paminėjo Garliavos Šimtmečio parke. Šventė „Labas vasara!“ vyko treti metai iš eilės. Tarptautinė vaikų gynimo diena švenčiama visame pasaulyje tam, kad pabrėžtų vaiko teisių apsaugos svarbą ir skatintų visuomenę imtis veiksmų šioje srityje. Tai puiki proga priminti, kad vaiko teisės, svajonės, nuomonė ir pasirinkimai yra pripažįstami ir gerbiami. Tai priminimas, kad kiekvienas vaikas yra unikalus ir ypatingas, turi teisę būti išklausytas, apsaugotas ir mylimas. Šventės svečiai – Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Kauno apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus Kauno rajono savivaldybėje specialistės Agnė Skorupskė ir Augustina Čereškienė supažindino vaikus su Vaiko teisių konvencija, pristatė savo profesijos svarbą ginant vaiko teises, informavo, kur kreiptis pagalbos esant poreikiui. Vaiko teisių gynėjos šventės dalyviams padovanojo po Vaiko konstitucijos knygelę bei kitų mielų dovanėlių.

Po susipažinimo bendrame rate vaikai pakviesti kurti – nupiešti piešinį „Mano super herojus“. Dalyviai rinkosi dailės priemones ir tapė jų fantazijoje gyvenantį herojų, kuris juos įkvepia, motyvuoja ir padrąsina. Piešimas išlaisvina vaizduotę ir gražiausias mintis, todėl piešiniai tapo  „bilietu” į vaikų taip mėgstamą batutą. Muilo burbulų pūtimas vaikus ir jų tėvelius įtraukė į nuotaikingą žaidimą, kuriame kiekvienas stengėsi išpūsti didžiausią burbulą. Buvo akivaizdu, kad muilo burbulų pūtimas – tai neapsakomai  teigiamos emocijos, paliečiančios tiek mažus, tiek didelius. Šventę vainikavo padėkos diplomų įteikimas, jais buvo apdovanoti linksmiausio, spalvingiausio piešinių kūrėjai, didžiausio muilo burbulo „pūtėjas“ ir aktyviausias renginio dalyvis.

Šventę organizavo SBĮ Kauno rajono socialinių paslaugų centro socialinio darbo specialistės Rasa Zaikauskienė, Vilma Pagirienė, Rita Puzinauskė, Rūta Sokolova, Audronė Baškienė, Jurgita Maironienė ir Giedrė Fridrikaitė.

Socialiniai darbuotojai su balionais.

Šeimos gerovės skyriaus Vaikų dienos centro vaikai Tarptautinę vaikų gynimo dieną šventė kartu su svečiais iš UAB Hydro Extrusion Lithuania – Greta Žurauske ir Viktorija Ovčinikoviene, kurios įtraukė vaikus į diskusiją apie karjerą ir tvarumą, suorganizavo edukacinį užsiėmimą tvarumo tema, vaikus vaišino jų svajonių patiekalu – šokoladu aplietomis spurgomis 🙂  Mums liko spalvoti akmenėliai, vaikų fantazijos dėka, virtę į spalvotus gyvūnus, žinios apie tvaresnę gyvenseną, smagūs bendrystės prisiminimai. Nuoširdžiai dėkojame UAB Hydro Extrusion Lithuania ne tik už šventę vaikams, bet ir socialinės atsakomybės bei bendruomeniškumo vertybių puoselėjimą!

Vaikai su balionais

Prie Vilkijos kultūros centro organizuojamos piešinių ant grindinio šventės, skirtos Tarptautinei vaikų gynimo dienai paminėti, prisijungė vaikai ir socialinio darbo specialistės Raminta Rainienė, Audronė Kanapinskienė, Ingrida Valuckienė, Vaida Šilkaitienė ir Aistė Maziliauskaitė Romanova. Vaikai išlaisvino savo kūrybines idėjas ir grindinys pražydo gėlėmis ir spalvomis. Koks džiaugsmas tarp gėlių rasti Šeimos gerovės skyriaus inicialus 😊

Socialiniai darbuotojai

Vaikų gynimo dienai paminėti šiais metais vaikai ir tėveliai, pedagogai ir bendruomenės nariai pakviesti į aktyvaus laisvalaikio ir sveikatinimo popietę „Ant žalios pievelės“, Raudondvario seniūnijoje. Popietės metu vaikai ir juos atlėdėję suaugusieji dalyvavo estafetėse, komandinėse rungtyse, savo žinias apie rūšiavimą išbandė atliekų rūšiavimo estafetėje.

Smagios popietės metu vaikai ne tik žaidė ir dalyvavo varžytuvėse, bet taip pat ir galėjo daugiau sužinoti kaip teisingai suteikti pirmąją pagalbą, bei kaip rūpestingai prižiūrėti savo dantukus. Teisingai atsakę į „Laimės rato“ klausimus, sumanieji buvo apdovanoti įvairiais prizais, o suaugusieji smalsiai traukė prie kūno testavimo stotelės, kur galėjo įsivertinti savo kūno sveikatos rodmenis. Mažieji šventės dalyviai nekantriai laukė eilėje, nusidriekusioje prie veidukų piešimo stotelės.

Nuoširdžiai džiaugiamės, kad bendrystė su SBĮ Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro specialistais, padėjo sukurti gražią, smagią ir prasmingą šventę, dėkojame jiems už tai. Taip pat nuoširdžiai dėkojame kitiems renginio rėmėjams- „Irmanto ūkis“ (fb Smidrai Kaune)- už nuostabius, šviežius, lietuviškus smidrus, kurie pradžiugino į renginį vaikučius atlydėjusias mamytes ir pedagogus! Taip pat Dalei Sokolovienei, bei nepriklausomai finansinių konsultacijų įmonei „iFuture Investments“, Raudondvario seniūnijai. Didžiausią ir nuoširdžiausią padėką reiškiame „Ringaudų vaisių ir daržovių krautuvėlei“, kurios savininkų dėka visos šventės metu dalyviai vaišinosi gausiai nukrautomis sveikomis ir skaniomis gėrybėmis- vaisiais, uogomis, daržovėmis. Esame sužavėti Jūsų geranoriškumu ir bendruomeniškumu! Šventės idėja- skatinti sveikesnį ir aktyvesnį vaikų gyvenimo būdą, bei atsakingą vartojimą, buvo įgyvendinta su kaupu, o vaikai per smagias veiklas turėjo galimybę šiek tiek daugiau sužinoti apie sveiką gyvenseną ir jos svarbą kiekvieno iš mūsų sveikatai ir gyvenimo kokybei.

Vaikai žaidžia lauko žaidimą.

Tarptautinę vaikų dieną minėdami ir vasarą pasitikdami, vaikus kviečiame linksmybėms, nuotykiams ir pramogoms, bet svarbiausia – Vaikų gynimo dienos prasmė ir tikslas – dar kartą prisiminti, kad vaikų saugumas, jų gerovė, jų teisė būti saugiu, jaustis saugiu, augti besąlyginėje meilėje ir priėmime, būti išklausytu, išgirstu ir visos kitos ne mažiau svarbios vaikų teisės yra mūsų, suaugusiųjų, galioje ir mūsų pareigoje. Džiaugiamės, kad SBĮ Kauno rajono socialinių paslaugų centro skyriuose, įvairiose Kauno rajono seniūnijose vaikai šventė vaikystę, o suaugusieji šventė kartu, savo vidinio vaiko šventę…

 

Skip to content