Laimės diena

 

Laimė nereiškia, kad viskas tobula, laimė reiškia, kad Tu nusprendei į viską pažvelgti iš kitos pusės.

 

Kovo 20 d. – tarptautinė laimės diena. Tai kasmetinis įvykis, inicijuotas Jungtinių tautų organizacijos, ir pasaulyje minimas nuo 2013 metų. Šios dienos idėja – jautimasis laimingu yra globali žmogaus teisė.

Tarptautinės laimės dienos organizatoriai pasaulyje, šių metų laimės dieną kviečia minėti keletu žingsnių:

  1. Visų pirma, kovo 20d. visiems draugams, artimiesiems, kaimynams palinkėti laimingos laimės dienos! Palinkėti šypsena, žinute, kaip kad sveikintume draugus su gimtadieniu, leiskite jūsų kūrybiškumui bujoti!
  2. Tądien darykite tai, kas jus daro laimingu, juk laimė tokia individuali!
  3. Laimė yra užkrečiama, dalinkitės ja paprasčiausiai susisiekdami su senai matytu draugu, giminaičiu ar nusišypsodami kaimynui.
  4. Dalinkitės savo laimės akimirkomis ir tuo, kas jus džiugina socialiniuose tinkluose, galbūt tai įkvėps ar padės nusišypsoti ir kitiems.
  5. Mėgaukitės bundančia gamta, išeikite pasivaikščioti, tyrimai rodo, jog buvimas gamtoje teigiamai veikia mūsų suvokiamą patiriamos laimės lygį.

Daugiau žingsnių, kaip šiemet švesti laimės dieną pasaulyje galite rasti: https://happinessday.org/

Centras jungiasi prie projekto @kaunas2022 organizuojamos Laimės dienos Kaune ir Kauno rajone, kurios idėja šiemet skirti daugiau dėmesio mūsų emocijoms ir jausmams, kartu atrasti būdų kaip praskaidrinti dabartinę kasdienybę ir pakilti, nes pasaulinės pandemijos metu lig šiol buvę įprastiniai dalykai kiek pasikeitė. Remiantis tarptautinėmis rekomendacijomis, mes jums siūlome net keletą laimės aktyvacijos būdų ir idėjų!

Laimė,  visada yra daugiau apie tarpusavio ryšį – su savimi, su mintimis, jausmais, kitu žmogumi, santykiais, lūkesčiais. Todėl šią dieną kviečiame siųsti žinutę artimiesiems, mylimiesiems, kaimynams, bičiuliams, o gal ir nepažįstamiems – įvairiaspalviu atviruku, kuris patvirtina: „žinau, kad esi, nepamiršau!” Kviečiame kurti atvirutes su spalvotais oro balionais, dalintis laime ir kartu prisiminti kaip gera drauge kilti. Čia rasite idėją ir aprašymą su trafaretais, kaip pasigaminti šių oro balionu(-ais) dekoruotų atvirlaiškių. Šeimos gerovės skyriaus Vaikų dienos centro vaikai pagamino virš 50 laimės pilnų atvirukų, kurie išdalinti Kauno rajone gyvenančioms šeimoms.

Kviečiame dalintis laime! 

Laimės dieną, kovo 20 d. 16 val. kviečiame apsilankyti SBĮ Kauno rajono socialinių paslaugų centro skyriaus Krizių centro kiemelyje, adresu Kauno r. sav., Garliava, Vytauto g. 68. Krizių centro bendruomenė Laimės dienai paruošė šokoladinių “laimės hormonų” ir kviečia visus pasivaišinti jais. Primename, kad laimės pojūtį  galime atgauti vos nuo kelių tikro šokolado gabalėlių 😊

Daugiau informacijos bei pilną Laimės dienos programą Kaune ir Kauno rajone rasite: https://laimesdiena.lt/

 

Šventinės Laimės dienos akimirkos: 

Šiuo laikotarpiu labiausiai laimės trūksta mūsų senjorams, kurie ne tik negali pamatyti savo artimųjų, bet ir negali priimti iš jų lauktuvių. Socialinio darbo specialistės Karolina, Aistė, Laimutė, Giedrė ir Evelina nusprendė suteikti bent šiek tiek džiaugsmo ir laimės seneliams, todėl tęsė savo kasmetinę tradiciją, ir aplankė “Senjorų vilos” gyventojus bei įteikė jiems savo keptus pyragus – Šokoladinį džiaugsmą, Migdolinį kekso stebuklą, Meilės ir gėrio kerus, Dangišką varškės svajonę. Nuoširdžias pastangas ir darbą atpirko neišblėstančios senelių šypsenos, laimė bei senelių nuostaba! Laimė – matyti laimingus žmones aplink ir koks džiaugsmas – toks mažas darbas pradžiugino tiek širdžių!
Jaukiame Krizių centro kiemelyje, visų laukė saldūs laimės hormonai, su meile pagaminti socialinio darbo specialisčių rankomis. Nes mažytis šokolado gabalėlis padeda susigrąžinti gerą nuotaiką ir atgauti laimės pojūtį.
Skip to content