Terapinis – edukacinis užsiėmimas

Piešinys EBRU technika

Kauno rajono socialinių paslaugų centro skyriuje Krizių centre kovo 9 dieną lankėsi Šeimos gerovės skyriaus socialinio darbo specialistės V. Mockienė, R. Rainienė, I. Valuckienė ir A. Kanapinskienė kartu su grupele moterų iš Vilkijos, Vilkijos apylinkių ir Batniavos seniūnijų. Socialinio darbo specialistės papasakojo, kad visas šias, į svečius atvykusias moteris, jungia bendrystė moterų rate, jos kartu gilina savo socialines ir emocines kompetencijas dalyvaudamos kūrybinėse veiklose, įvairiuose užsiėmimuose bei viena kitą palaikydamos grupinių susitikimų ir veiklų metu.

Krizių centro vedėja socialiniams reikalams R. Zaikauskienė  svečiams pristatė skyriaus veiklą ir teikiamas paslaugas.  Socialinė darbuotoja V. Pagirienė supažindino su kompleksine pagalba, kuri teikiama Krizių centro paslaugų gavėjų šeimoms, dalinosi gerąja patirtimi. Krizių centro darbuotojos atsakė į moterims kilusius klausimus, diskutavo bei aptarė kylančius sunkumus. Po atviros ir nuoširdžios diskusijos Šeimos gerovės skyriaus psichologė N. Sutkutė pakvietė į terapinį – edukacinį užsiėmimą Ebru technika. Psichologė papasakojo, kad Ebru – tai tapyba ant vandens, gimusi Kinijoje ir Japonijoje, piešiama specialiais, natūraliais dažais, ant jūros dumbliais sutirštinto vandens, piešinys vėliau perkeliamas ant įvairių paviršių – popieriaus, keramikos, medžio ar stiklo. N. Sutkutės teigimu, tapybai ant vandens nereikia turėti jokių specialių meninių sugebėjimų, Ebru technika gali piešti ir vaikai, ir suaugę, o tuo įsitikino visos užsiėmimo dalyvės. Pajautėme, kad tapyba ant vandens ramina mintis, išlaisvina jausmus, skatina kūrybiškumą, gerina emocinę sveikatą, veikia atpalaiduojančiai. Proceso pabaigoje pastebėjome, kad kiekvienas piešinys – išjaustas, su asmeniniu, unikaliu ir savitu antspaudu.

Dėkojame Šeimos gerovės skyriaus socialinio darbo specialistėms už nuoširdžią bendrystę, o  psichologei N. Sutkutei – už unikalią galimybę prisiliesti prie Ebru meno.

Skip to content