Linksmos šv. Kalėdos ir padėka visiems, kurie kartu kūrė kalėdinį stebuklą!

„Noriu su Tavimi pasidalinti viena paslaptimi:

jeigu šypsosiesi, kasdien juoksiesi ir darysi gerus dalykus

Tavo visos svajonės išsipildys, tad pirmyn – :)”

(iš sveikinimo atviruko)

Praūžus šv. Kalėdų šventėms, tradiciškai, peržiūrime kalendoriniais metais nueitą kelią, prisimename kelyje sutiktus bendrakeleivius, naujus draugus, kartu nuveiktus darbus. Ir labai norisi dėkoti už visas patirtis, dovanas ir pamokas tiems, kurie kelionėje buvo kartu. Šventinis laikotarpis ypatingai dosnus įvykiais ir nuostabiomis akimirkomis – kartu su mūsų ištikimais bendražygiais ir naujais draugais, kurie prisijungė prie mūsų šv. Kalėdų šurmulyje ir savo indėliu vaikams sukūrė stebuklingas, spindinčias ir kviečiančias nenustoti svajoti bei tikėti stebuklais šventes.

Šiais metais nacionaliniame VšĮ Vaikų svajonių projekte svajojo 128 pakaunės vaikai – visos svajonės išpildytos ir sėkmingai pasiekė vaikus. Nuoširdžiai dėkojame partneriui Vaikų svajonių projektui – visas svajonių išsipildymo laikotarpis būna kupinas šventinės nuotaikos ir šurmulio, o vaikų džiaugsmas kai juos pasiekia išsvajota, ilgai laukta dovana – nepakartojamos akimirkos! Tomis akimirkomis ir mes, dovanų perdavime tarpininkaujantys socialiniai darbuotojai, pradedame tikėti, kad maži geri darbai iš tiesų yra dideli stebuklai.

Be galo džiaugiamės bendradarbiavimu su Kauno rajono Pedagogine psichologine tarnyba, kurios dėka jau ketvirti metai Kauno rajono vaikus pasiekia pasaulinės labdaros organizacijos ADRA kalėdinių dovanų furgonai. Šis jautrus projektas „Vaikai – vaikams“, kasmet prasideda ekonomiškai stabiliose šalyse, kur vaikai su savo tėveliais rūpestingai surenka šventines dovanėles kitose šalyse gyvenantiems vaikams. Šimtas dešimt pilnų meilės ir praktiškų dovanėlių pasiekė Kauno rajono savivaldybėje gyvenančius vaikus, o taip pat Šeimos gerovės skyriaus Vaikų dienos centrą. Nuoširdžiai dėkojame už bendradarbiavimą ir nuolatinį palaikymą Kauno rajono pedagoginės psichologinės tarnybos psichologei Renatai Stonienei, socialinei pedagogei Astai Markauskienei ir visiems kitiems tarnybos darbuotojams, kurie kartu su Lietuvos Adventistų bažnyčios atstovais, įgyvendina šį jautrų ir šiltą kalėdinį projektą.

Visada džiaugiamės, kai mus suranda nauji partneriai ir bičiuliai ir, kurie neprašydami nieko atgal, jungiasi prie mūsų į kalėdinę vaikų svajonių išpildymo kelionę. Labai džiaugiamės dėl privačiose organizacijose gimstančios ir įsitvirtinančios socialiai atsakingos dalijimosi kultūros. Vis dažniau jaučiame nuoširdų bendruomeniškumą dėl visos Lietuvos vaikų gerovės – jų mažos išpildytos svajonės šiandien, tai pamoka vaikams rytdienai –į nuostabius ir atsakingus suaugusius išaugę, jie žinos, kad reikia pasirūpinti silpnesniais bendruomenės nariais.

Nuoširdi padėka UAB Novameta kolektyvui  – taip gražiai ir kūrybiškai supakuotų dovanų dar nebuvome matę! o vaikų emocijos užtvirtino, kad buvo įgyvendintos tikros, išjaustos ir išsvajotos svajonės! Ačiū už Jūsų rūpestį! Laimingų Naujųjų metų Jūsų kolektyvui!

Labai labai dėkojame UAB BarSukas kolektyvui, kuris taip entuziastingai ėmėsi Kalėdų senelio vaidmens – kiekvieno vaiko svajonę įgyvendino su meile, atida ir nuoširdžiu jauduliu. Nepaprastai džiaugiamės užsimezgusia draugyste su šiais nuostabiais žmonėmis ir linkime, kad Jūsų gerumas būtų atlygintas keleriopai!

2021-12-11 12 vaikų vyko į Nacionalinio Kauno dramos teatro premjerą, pamatyti spektaklį „Paštininkas ir serbentai“, kuris pastatytas pagal to paties pavadinimo Dovilės Zavedskaitės knygą. Spektaklis pasakojo apie tėčio ir sūnaus santykį ir netobulą pasaulį – juk kartais namuose prakiūra vamzdis, ir vanduo užlieja vonios grindis. Kartais tėčio gera nuotaika kažkur dingsta, tačiau jeigu nesėdi sudėjęs rankas, galima kažką pakeisti. Galima rašyti laiškus. Laiškai sujungia žmones. O žmonės kartu gali nuveikti daug gražių dalykų. Spektaklis ragino žiūrovus kalbėtis, bendrauti, vienytis, draugauti, ir pasaulis taps geresne vieta gyventi! O už šį prasmingą laisvalaikį ačiū sakome „Kauno energija” pardavimų skyriaus kolektyvui! Ir ne ką mažesnis ačiū Garliavos seniūnijai už suteiktą transportą vaikams saugiai nuvykti į ir parvykti iš teatro!

Padėka skrieja Dainorai iš Lietuvos kredito unijos už ypatingą kalėdinę dovaną – dviaukštę lovą! Iš antro aukšto pasaulis matosi geriau 😊 Ačiū kad esate kartu!

Ačiū mūsų ištikimiems bičiuliams Iron X Kaunas MC už išpildytas 11 vaikų svajones, už gerą laiką kartu ir nuostabią kartu papuoštą eglę Vilkijos seniūnijos parke!

Jau trečius metus rengiamas „Kalėdinis stebuklas”, kurio metu gruodžio 22 ir 23 dienomis nuotaikingi ir linksmi nykštukai lanko Babtų ir Čekiškės seniūnijų šeimas ir senjorus. Gyventojus pradžiugino mūsų mažųjų draugų – Babtų lopšelio darželio vaikų piešti atvirukai: dėkojame mažiesiems ir jų auklėtojoms. Už gausiai nukrautą stalo gėrybėmis nuoširdų ačiū tariam UAB “Salpronė”, Daivai Cikanavičienei, Ingridai Dičpetrienei, Simonai Pielikienei, Gintarui Galiniui, Ievai Šližauskaitei, Justinai Šližauskaitei, Agnei Raudeliūnaitei, Giedrei Raudeliūnaitei, kurie neliko abejingi ir prisidėjo prie šios gražios tradicija jau tampančios iniciatyvos. Linksmiesiems nykštukams Ignei, Viltei, Žygimantui ir Ryčiui dėkojame už Kalėdinės nuotaikos kūrimą, dalinant dovanas.

Įmonės THYSSENKRUPP MATERIALS POLAND S. A. Kauno filialo darbuotojų kolektyvas trečius metus rūpinasi kieno šventes galėtų sušildyti. Nuoširdžiai ačiū Jums už jautriai parinktas dovanas – edukacinio, švietėjiško pobūdžio, kurias dar lydi ir gausybė vaišių, bei nuoširdžiausi palinkėjimai vaikams.

Šv. Kalėdos yra ne tik apie dovanas. Tai laikotarpis, kai pamiršę visą metų nuovargį ir rūpesčius, džiaugiamės akimirkomis šeimos artume, dažniau nei bet kada prisimename savo protėvius, vaikystės namų kvapą, iki širdies gelmių jaukias tradicijas. Apie tai kvietėme kalbėtis ir dalintis pakaunės šeimas, o jų istorijas, kvepiančias kūčiukais, meile ir artumu, sudėjome į vieną, kad visada, net pačią žvarbiausią dieną, galėtume prisiminti šv. Kalėdų stebuklą… Visas istorijas kviečiame rasti Čia.

Apie ką buvo šios, 2021 metų, šv. Kalėdos? Neabejotinai – apie svajones ir stebuklus! Tą savo parašu patvirtino ir Šeimos gerovės skyriaus Vaikų dienos centre apsilankęs tikrų tikriausias Kalėdų senelis, kuris vaikams paliko linkėjimą: “Niekad nenustokite svajoti, kurti, džiuginti ir dalintis gerumu su kitais!”. Tegul tai būna mūsų visų Naujųjų metų šūkis!

Skip to content