Emocinė psichologinė pagalba

Pasidalinus savo jausmais ir mintimis, kylančiomis šiuo metu, gali būti kur kas lengviau išgyventi karantino laikotarpį, darbą bei mokinimąsi namuose, o taip pat drauge gali būti lengviau rasti įvairesnių būdų kaip susidoroti su iššūkiais ir kylančiomis emocijomis. Karantino laikotarpiu pradėjo veikti nemokama, nacionalinė ir vieninga emocinės paramos telefonu linija, į kurią galite paskambinti numeriu 1809. Paskambinę galėsite pasirinkti su kurios emocinės pagalbos linijos savanoriais, konsultantais bei psichikos sveikatos specialistais, psichologais norėtumėte pasikonsultuoti: „Jaunimo linijos“, „Vaikų linijos“ – jaunimui ir vaikams, „Vilties linijos“ suaugusiems, „Pagalbos moterims linijos“, ar „Sidabrinės linijos“ senjorams, ir su jais būsite sujungti. Taip pat, vis dar galite skambinti tiesiogiai į emocinės paramos linijas nurodytais numeriais. O jeigu šiuo metu rasti erdvės ir vietos pokalbiui sudėtinga, primename, jog daugumai linijų galima rašyti laiškus, ar pasikalbėti internetinio pokalbio metu (angl. chat).

Sveikatos apsaugos ministerija taip pat primena: jei susiduriate su rimtesniais psichologiniais sunkumais – šiuo metu visi psichikos sveikatos centrai Lietuvoje teikia nuotolines psichiatrų ir psichologų konsultacijas, todėl šios paslaugos yra prieinamas pacientams, kuriems jų reikia.

Kartais pasikalbėjus gali būti lengviau. Nelikime su savo jausmais po vieną.

 

Informacija: Kai nerimas užvaldo… Kaip padėti sau?

Pagalba sau – tai svetainė, kurioje vienoje vietoje galima rasti aktualią ir patikimą informaciją apie emocinę sveikatą bei prieinamą psichologinę pagalbą, pritaikytą COVID-19 pandemijos poreikiams. Ekstremalioji situacija ypatingai paveikė visuomenės psichikos būseną, todėl pasirūpinti savo emocine sveikata svarbu kaip niekad.

Projektą įgyvendina Sveikatos apsaugos ministerija, bendradarbiaudama su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija bei savo sričių ekspertais.

https://pagalbasau.lt/

 

 

Skip to content