Šv. Velykų džiaugsmai ir padėka rėmėjams

Šv. Velykų šventė ir visa savaitė iki pat mažųjų Velykėlių (dar kitaip vadinamų Vaikų Velykėlėmis) sekmadienio, kviečia mus džiaugtis gyvenimu ir mėgautis visomis mums suteiktomis gyvenimo dovanomis. Tai šeimos bendrystės metas, kai puoselėjame meilės ir emocinius tarpusavio ryšius jaukiomis šeimos tradicijomis, ritualais, prisimename giminės ir mūsų pačių gyvenimo istorijas. Socialinio darbo specialistų veikloje terapiniai pokalbiai apie šeimos narių tarpusavio ryšius, nutrūkusių ar sutrikusių ryšių atkūrimas yra vieni svarbiausių siekiant sustiprinti, praturtinti ar atrasti unikalius šeimos pagalbos, palaikymo resursus.  Kalbėti, išgirsti ir pasistengti suprasti – aksioma ne tik specialistams, bet ir kiekvienam iš mūsų, padedanti palaikyti darnius tarpusavio santykius. Socialinio darbo specialistai šeimas kviečia bendroms veikloms, kurių metu šeimos nariai ne tik patiria smagių emocijų, bet ir sužino daugiau vienas apie kitą, mokosi bendradarbiauti, ieškoti sprendimų, tartis, palaikyti vienas kitą ir kurti bendrą šeimos prisiminimų istoriją.

Nuoširdžiai dėkojame Garliavos naminių paukščių augintojui Sauliui Orlavičiui, kurio dėka jau antri metai šeimoms perduodame šviežutėlius vištų kiaušinius – ne tik spalvingiems margučiams, bet ir gardiems pyragams. 1200 vištų kiaušinių buvo išdalinta SBĮ Kauno rajono socialinių paslaugų centro skyriaus Krizių centro paslaugų gavėjoms, Šeimos gerovės skyriaus senjorų klubo narėms, daugiau nei 20 šeimų, o Vaikų dienos centrą lankantys vaikai mėgavosi puriais pyragais. Ir jie ne vieninteliai – socialinio darbo specialisčių su meile išminkytos mielinės “Velykų bobos”, kartu su Vaikų dienos centrą lankančių vaikų išpuoštais šventiniais atvirukais, buvo perduoti į senelių namus „Šatijų Rezidencija“. Socialinių kontaktų apribojimų fone išlieka galimybės pasveikinti senjorus, kurie yra mūsų gyvenimo istorijos nepamirštama ir neįkainojama dalis.

18 šeimų, gyvenančių, Garliavos apyl. Alšėnų ir Linksmakalnio seniūnijose, buvo pakviestos į  Velykų margučių konkursą. Šeimos su vaikais margino kiaušinius ir siuntė nuotraukas su gražiausiais kūriniais. Iš gautų nuotraukų sukurtas video filmukas, o visiems dalyvavusiems įteikti diplomai ir padėkos už įsitraukimą į šeimos bendrumo ir kūrybiškumo veiklas.

Šiltai dėkojame Kauno rajono Babtų seniūnijoje įsikūrusiai Gedimino Naučiaus parduotuvei, padovanojusiai Čekiškės, Babtų ir Užliedžių seniūnijoje gyvenantiems vaikams saldėsių – ridenti margučius su zuikiais ir jų atneštais saldumynais – tikra vaikystės laimė, nuo kurios prasideda ilga, gražių šeimos prisiminimų istorija.

Skip to content