Šeimos gerovės skyriaus Vaikų dienos centro veikla karantino laikotarpiu

 

“Vaikas visada gali išmokyti suaugusį trijų dalykų: džiaugtis be jokios priežasties, visuomet būti kuo nors užsiėmusiu ir iš visų jėgų reikalauti to, ko trokšti.”

Paulo Coelho

 

Karantino laikotarpis iš tiesų nelengvas ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Pirmas žingsnis, norint padėti vaikams įveikti sunkumus – tai kalbėtis su jais apie tai, kas vyksta jų viduje. Dažnai vaikas pats nedrįsta pradėti tokio pokalbio arba tiesiog nežino, kaip papasakoti, ką jis jaučia, todėl suaugusiojo pagalba čia labai svarbi. Viena svarbiausių taisyklių suaugusiems – į stresą keliančią situaciją patiems reaguoti ramiai ir stengtis nuraminti vaikus padedant jiems suprasti, kad jausti baimę ir nerimą yra normalu, pasikalbėti apie tai, ką šioje situacijoje galime padaryti: kaip padėti sau, kokių saugumo priemonių būtina laikytis. Nemažiau svarbu išlaikyti dienos struktūrą ir režimą su labai aiškia poilsio, mokymosi ir žaidimų dienotvarke. Svarbiausia šiuo visiems įtemptu laikotarpiu – prasmingai drauge leisti laiką, bendrauti ir žaisti.

 

Šeimos gerovės skyriaus vaikų dienos centras tęsia savo veiklą ir karantino laikotarpiu. Vaikai susibūrė į virtualų bendrystės ratą, kad kartu išgyventi šį laiką būtų lengviau. Virtualioje, suaugusiojo prižiūrimoje, erdvėje saugiai galima pasidalinti savo jausmais ir mintimis apie tai kas neramina, kartu paminėti svarbias metų dienas, skaityti knygas, diskutuoti, sportuoti, dalyvauti viktorinose, į virtualią erdvę pasikviesti svečių. Ir vaikai dar kartą mus, suaugusius, stebina – savo lankstumu, kūrybiškumu, įsitraukimu į naujas, kitokios formos veiklas ir beribiu vaikišku pozityvumu.

Vaikams apie koronavirusą (COVID-19)

 

Skip to content