MOBILIOS FOTOGRAFIJOS KONKURSAS „AŠ ESU…“

„Visame pasaulyje nėra tokio pat žmogaus, kaip aš.
Taip, yra kažkuo panašių į mane žmonių, bet nėra nei vieno, kuris mane atkartotų.
Viskas, kas iš manęs sklinda, yra tik mano, nes tai – mano pasirinkimas.
Man priklauso viskas, kas manyje yra: mano kūnas ir visi jo judesiai, mano sąmonė, visos mintys ir idėjos, kurios kyla mano galvoje. Mano akys ir tai, ką jos mato. Mano jausmai, kokie jie bebūtų – pyktis, džiaugsmas, susierzinimas, meilė, nusivylimas, susižavėjimas. Mano lūpos ir visi žodžiai, kuriuos jos ištaria – mandagūs, malonūs ir teisingi, ar grubūs ir neteisingi. Mano balsas – švelnus ar grubus. Ir visi mano poelgiai.
Man priklauso mano triumfai ir laimėjimai, klaidos ir nesėkmės.
Aš visa priklausau sau ir todėl galiu artimai susipažinti su savimi ir susidraugauti. Pamilti save ir visas savo dalis. Aš galiu nukreipti visus veiksmus vardan savo interesų.
Aš žinau, kas manęs netenkina. Žinau ir tai, kad yra kažkas, ko aš apie save nežinau. Bet aš myliu save ir galiu drąsiai veikti tam, kad pakeisčiau tai, kas manęs netenkina. Ir pasistengti sužinoti tai, ko dar nežinau.
Aš esu Aš. Nepriklausomai nuo to, ką aš sakau, kaip elgiuosi, kaip atrodau, ką galvoju ir ką jaučiu.
Visa tai – tik mano. Ir tai atspindi tik mano būseną šią akimirką.
Kai aš matau, kaip aš atrodžiau, ką kalbėjau, ką dariau ir jaučiau, aš galiu išmesti tai, kas man nepatinka, ir palikti tai, kas mane tenkina, pakeisdama išmestą kažkuo nauju, tinkamesniu.
Aš galiu klausyti ir girdėti, kalbėti ir veikti. Aš turiu visas galimybes tam, kad būčiau   artima ir naudinga kitiems žmonėms. Viskas tam, kad susigaudyčiau mane supančių žmonių ir daiktų pasaulyje.
Aš priklausau sau, todėl galiu save kurti.
Aš esu Aš.
Ir viskas su manimi yra gerai.“

Virginia Satir   

*                                                                                                                                           

Jau trečius metus iš eilės kviečiame Kauno rajono vaikus dalyvauti fotografijos konkurse, pasinaudojant savo išmaniaisiais prietaisais. Šių metų tema – „Aš esu…”

*

„Aš esu…“ – tai kiekvieno vaiko savęs matymas per gamtą. Galbūt Tu esi tekantis upelis? O gal gėlės žiedas? Gal paslaptingas miško takas? Ar laisvas paukštis skrydyje? Fotografuok tai, kas labiausiai atspindi Tave gamtos vaizduose  ir pasidalink įkvepiančiais atradimais!

*

Organizatorių sudaryta komisija išrinks konkurso laimėtojus. Pralaimėjusių šiame konkurse nėra! Visiems konkurso dalyviams bus skiriamos padėkos, o 1-3 vietos nugalėtojams bus įteikiami diplomai ir dovanos.

Konkurso sąlygos:

  1. Konkurso tikslas – skatinti kūrybiškumą ir per metaforas atskleisti ir pamatyti savąjį Aš. Pamatyti save per gamtos vaizdus, reiškinius ir atrasti savo išskirtines ir unikalias savybes, asmenines stiprybes, įkvėptas gamtos.
  2. Konkursui kiekvienas dalyvis gali pateikti po 1 nuotrauką. Svarbi sąlyga, kad kartu su nuotrauka būtų pateikta ir asmeninė autoriaus citata, kodėl būtent su šiuo vaizdu yra tapatinamasi, kokią žinutę vaizdas fotografijoje skleidžia apie autorių ar kuo vaizdas fotografijoje autoriui yra asmeniškai ypatingas.
  3. Prie nuotraukos turi būti nurodyta autoriaus vardas, pavardė, kontaktinis telefono numeris, Kauno rajono seniūnijos, kurioje gyvenate, pavadinimas. Asmens duomenys naudojami tik konkurso tikslais. Siųsdami nuotraukas Jūs sutinkate, kad jos gali būti paviešintos Centro puslapyje, o prie nuotraukos bus nurodyta citata, autoriaus vardas ir seniūnija.
  4. Nuotraukas konkursui pateikti galite nuo 2023 birželio 1 d. iki 2023 m. birželio 23 d. el. p. fotokonkursas2021@gmail.com
  5. Konkurso nugalėtojai ir papildomų prizų laimėtojai bus paskelbti 2023  m. birželio 26 d.

Įkvepiančių atradimų susitinkant su savuoju nuostabiu Aš!

Skip to content