Iš vaikystės ateina Kalėdos… Padėka svajonių pildytojams!

Klėdinės eglutės papuošimas

 

„Iš vaikystės ateina Kalėdos – paplotėlis, šienelis, Mama…

Verpia tylą naktis atsisėdus, kursto krosny ugnelę žiema…”

Z. Gaižauskaitė

 

Mes, SBĮ Kauno rajono socialinių paslaugų centro Šeimos gerovės skyriaus socialinio darbo specialistai, taip pat tikime, kad šv. Kalėdos ateina iš vaikystės, nekantriai laukiant, visa širdimi tikint šv. Kalėdų stebuklu. Su visa meile pasinėrėme į šventinį laikotarpį – tam, kad visų vaikų svajonės išsipildytų, juos sklandžiai ir laiku pasiektų kalėdinės dovanos, šeimas aplankytų šventinė nuotaika, o ir svajonių pildytojų lūkesčiais būtų pasirūpinta! Šventiniu laikotarpiu mes:

***

Išklausėme 159 vaikų slaptas svajones ir asmeninius jų norus!

Daugiau nei 300 kartų telefonu kalbėjome dėl šventinių organizacinių darbų su svajonių pildytojais ir organizatoriais!

Perskaitėme, parašėme ir atsakėme į daugiau nei 300 elektroninių laiškų ir trumpųjų žinučių!

Nuvažiavome daugiau nei 2100 kilometrų dalindamos svajonių pildytojų atsiųstas dovanas!

⇒ Visų 159 vaikų svajonės išpildytos!

***

Ir šiandien, Trijų Karalių šventėje, nuoširdžiai dėkojame visiems socialiniams partneriams, įstaigoms ir organizacijoms, seniūnijoms, bendruomenės gyventojams ir geros valios žmonėms, kurie pildė Kalėdines vaikų svajones – Jūsų gerumo, atjautos ir rūpesčio dėka šv. Kalėdų stebuklas įvyko!

Nuoširdžiai dėkojame UAB BarSukas, UAB Daisera ir UAB Egliana kolektyvų nariams, prisidėjus prie šventinės iniciatyvos „Kalėdų dvasia 2022“ ir išpildžius 29 vaikų, gyvenančių Akademijos, Ringaudų, Zapyškio, Ežerėlio, Raudondvario ir Kulautuvos seniūnijose, paprastus, bet labai svarbius troškimus, o vienam vaikui net padovanojus ypatingą dovaną – kompiuterį. Ypatingai svarbus Jūsų gerumas ir padovanotos džiaugsmo akimirkos yra penkiems vaikams iš Ukrainos, kurie kartu su globėju laikinai gyvena Lietuvoje.

Dar prieš prasidedant Advento laikotarpiui, nenorėjusi savo tapatybės atskleisti Kauno m. gyventoja, Samylų ir Taurakiemio seniūnijų vaikams dovanojo skaniausių ir saldžiausių Advento kalendorių, kurie padėjo mažiesiems skaičiuoti kiekvieną likusią dieną iki laukiamiausių metų švenčių. Nuoširdžiai dėkojame Rūtai, Arnui ir Raimondai Šventakauskams, kurie su Vyto Paičiaus pagalba  atgabeno 10 nuostabaus grožio kalėdinių eglučių. Šios eglės papuošė Samylų, Taurakiemio ir Neveronių seniūnijose gyvenančių šeimų namus. Privačios dovanotojos dėka, tarpininkaujant VšĮ „Vaikų svajonės” vadovei, šių seniūnijų vaikus pasiekė ir šiltos, puikios kokybės žieminės striukės, o vienos šeimos mažyliui jokie šalčiai nebaisūs sulaukus Rimšų šeimos dovanos – nuotaikingo kombinezono. „Kauno vandenys” darbuotojui ir jo šeimai dėkojame už vienai Samylų seniūnijoje gyvenančiai šeimai padovanotą televizorių – šv. Kalėdų filmams žiūrėti!

Jaukiose Lietuvos samariečių Kauno skyriaus Vaikų dienos centro „Užuovėja” erdvėse, pildėsi Samylų seniūnijoje gyvenančių vaikų svajonės. Įmonės UAB „Naujasis Nevėžis” bei UAB „YIT Lietuva” darbuotojai džiaugėsi gražia vaikų draugyste, pagalbą šeimoms ir vaikams teikiančių įstaigų bendryste ir galimybe būti svarbia šv. Kalėdų stebuklo dalimi. Dėkojame įmonėms už norą dalintis, už lauktuves kiekvienam vaikui, už išskirtines dovanas, už savo laiką ir už šilumą.

Supakuotos dovanosTūkstantis AČIŪ prekybos ir laisvalaikio centro „Mega” marketingo skyriui už padovanotą 1000 Ignės Zarambaitės knygų “Kaip pelėda Uoga išgelbėjo Kalėdas” Kauno rajono mažiesiems skaitytojams. Knygos papildė Kauno r. socialinių paslaugų centro, Samylų seniūnijos kultūros, ugdymo ir Vaikų dienos centro įstaigas bei asmenines Kauno rajono gyventojų bibliotekas. Dėkojame “Mega” kolektyvui už aktyvų dalyvavimą Vaikų svajonių projekte, už taip kruopščiai su meile supakuotas dovanas – džiaugėsi mūsų širdys, džiaugėsi vaikai ir šeimos!

Dėkojame Batniavos bendruomenės narėms, grožio salono specialistėms Vaidai ir Sonatai, už suteiktas grožio paslaugas Sandrai, suteikiant jai pasitikėjimo ir drąsos dalyvauti žmonių su negalia šventėje, kurioje Sandrai įteikta Kauno rajono savivaldybės mero Valerijaus Makūno padėka už aktyvią ir prasmingą veiklą bei paramą neįgaliųjų draugijos nariams.

Už tai, kad penkių šeimų šv. Kalėdų stalas buvo šventiškas, gausus ir sotus, nuoširdžiai dėkojame Babtų seniūnijoje veikiančioms įmonėms: UAB „Salpronė”, UAB „Nordic berry”, E. Stankevičiaus įmonei „Ancė” bei Babtų sodininkystės ir daržininkystės institutui.

Dėkojame bičiuliams iš Lietuvos centrinės kredito unijos Kauno skyriaus ir jų personalo vadovei Laurai Minkevičienėi, kurie jau antrus metus pildo Vilkijos apylinkių seniūnijos vaikų svajones. Šiemet vaikams buvo padovanoti nauji sportiniai kostiumai ir kombinezonai. Ačū kad esate kartu – gerus darbus daryti gera!

Motociklų klubo nariai įteikia dovanas vaikamasNesvarbu kad nesigirdi motociklų griausmo, bet gerų žmonių širdies plakimas girdisi iš toli – ačiū MC IRON X KAUNAS nariams ir Žilvinui Urbonavičiui už dovanas, linkėjimus ir geras emocijas!

Šeimos gerovės skyriaus Vaikų dienos centre apsilankė Kalėdų senelis, kuris į  šokių ir žaidimų sukūrį įtraukė visus vaikus – gera juoktis, pokštauti, išdykauti. Dėkojame Domeikavos Lietuvos kankinių parapijos klebonui Gintarui Pūrui ir vaikų mylimam diakonui Mantui už saldžias dovanas šventėje dalyvavusiems vaikams!

***

            Jei mylėti, tai tik stipriai – iki mėnulio per visą Paukščių taką ir atgal! Dovanos, tai viena iš meilės kalbų. Jūs nuoširdžiai dalinotės savo laiku, rūpesčiu be atlygio, gražiu linkėjimu ir virtualiu apkabinimu. Vienintelis kelias padaryti pasaulį gražesniu – pradėti jį keisti nuo savęs. Mylėti stipriai. Dėkojame visiems mūsų bendraminčiams ir bendrakeleiviams! Laimingų Naujųjų metų!

 

Šiltai, su meile,

Šeimos gerovės skyriaus socialinio darbo specialistės

Skip to content