Tarptautinė socialinė akcija „16 aktyvumo dienų prieš smurtą prieš moteris“

Akcija 16 dienu

Kauno rajono socialinių paslaugų centro skyrius Krizių centras kasmet jungiasi prie Tarptautinės socialinės akcijos „16 aktyvumo dienų prieš smurtą prieš moteris“. Akcija prasideda lapkričio 25 dieną, kai minima Tarptautinė kovos su smurtu prieš moteris diena. Šiai dienai paminėti organizacijos kviečiamos savo pastatus nušviesti oranžine spalva, o šalies gyventojai – apsirengti oranžinės spalvos rūbais ir taip išreikšti solidarumą ir nepakantumą smurtui prieš moteris. Oranžinė – tai kovos su smurtu prieš moteris spalva visame pasaulyje, spalva išreiškia jėgą, garbę, kilnumą ir gerovę. Akcija tęsiasi iki gruodžio 10 d., kuri pažymima kaip Tarptautinė Žmogaus teisių diena. Toks simbolinis laikotarpio įrėminimas demonstruoja, jog smurtas prieš moteris yra žmogaus teisių pažeidimas.

Kauno rajono socialinių paslaugų centro skyriuje Krizių centre pažymint šią, 16 dienų trunkančią akciją, numatyti renginiai:

  • Lapkričio 25 d. 10 val. – kūrybinis užsiėmimas „Oranžinė suknelė“;
  • Lapkričio 29 d. 10 val. – susitikimas su Pagalbos moterims linijos savanorėmis;
  • Gruodžio 2 d. 12 val. – edukacinė programa „Natūralių kvepalų gamyba“;
  • Gruodžio 5 d. 14 val. – Kauno rajono socialinių paslaugų centro specialistų apskritojo stalo diskusija su Moterų teisių asociacijos specialistais.
Skip to content