Šeimos šeštą kartą susitiko pajūryje

Seimu isvyka prie juros

Rugsėjo 23-25 dienomis pajūryje, Monciškėse vyko 6-oji SBĮ Kauno rajono socialinių paslaugų centro skyriaus Dienos socialinės globos centro organizuojama stovykla „Laikas kartu“, skirta šeimoms, auginančios negalią turinčius vaikus.

Atliepiant dienos socialinės globos paslaugas gaunančių šeimų poreikius, šios stovyklos pagrindinis tikslas – suburti ir stiprinti šeimų bendruomenę, per menines, kūrybines  bei edukacines veiklas skatinti kiekvienos šeimos tarpusavio ryšį.

Nors prabėgusio savaitgalio orai džiugino rudeniška šiluma, tačiau stovyklos dalyvių teigimu „Ne oras čia yra svarbiausia, o patirtos emocijos, išgyventos akimirkos“.

Jau nuo penktadienio popietės šeimos buvo kviečiamos atlikti kūrybinę užduotį, kurios metu kiekvieno šeimos nario delnų trafaretus reikėjo papuošti gamtoje randamomis gėrybėmis. Vėliau stovyklos dalyviai atliko komandines užduotis, kurių metu stiprino tarpusavio ryšį, o vakare kūrė savo šeimos vėliavas. Šie autentiški kūriniai papuošė stovyklos erdves.

Savaitgalio rytai stovykloje prasidėdavo ryto mankšta, kurią savanoriškai vedė sporto klubo „Kopa gym“ treneris Matas Gailevičius su žmona Egle.

Šeimos taip pat buvo kviečiamos į aromaterapinių kvapų gamybos dirbtuves su Dovile Kubiliūte iš „Bioeco“, kurių metu buvo galima susipažinti su įvairiais eteriniais kvapais, jų savybėmis, bei susikurti savo asmeninius kvepalus.

Vaikai turėjo galimybę gaminti sklandytuvus, juos puošti ir dalyvauti tarpasmeninėse varžybose.

Daugvinas Liberis šeimas kvietė į judesio terapiją, išlaisvinančią kūną, mintis ir emocijas. Ši veikla teikia bendrystės, artumo, ramybės ir pasitikėjimo savimi jausmo.

Edukatorė Rasa Balsevičienė visus šeimos narius supažindino su muilo gamyba.

Kai kurie stovyklos dalyviai atvirai dalinosi, jog savo kasdienybėje tokių patirčių neturi, todėl visada yra įdomu išbandyti naujas veiklas, tokiu būdu atitrūkti nuo kasdienybės, susitelkiant į tai, kas vyksta „čia ir dabar“.

Skip to content