Tarptautinė socialinė akcija „16 aktyvumo dienų prieš smurtą prieš moteris“

Lapkričio 25 dieną minima Tarptautinė kovos su smurtu prieš moteris diena. Šią dieną pasaulio bendruomenė  pradeda tarptautinę akciją „16 aktyvumo dienų prieš smurtą prieš moteris“. Akcija tęsiasi iki gruodžio 10 d., kuri yra Tarptautinė Žmogaus teisių diena. Toks simbolinis laikotarpio įrėminimas demonstruoja, jog smurtas prieš moteris yra žmogaus teisių pažeidimas.

Šiuo laikotarpiu, siekiant atkreipti dėmesį į smurtą artimoje aplinkoje, organizuojamos įvairios akcijos ir renginiai, kurių akcentas oranžinė spalva.

Šių  organizuojamų priemonių tikslas – atkreipti dėmesį į smurtą, kaip netoleruotiną reiškinį visuomenėje, supažindinti su įvairiomis smurto artimoje aplinkoje apraiškomis, jo padariniais, teisinėmis pasekmėmis bei atsakomybe, su prevencinėmis priemonėmis prieš smurtą, ugdyti nepakantumą smurtiniam elgesiui, informuoti apie pagalbos galimybes patyrus smurtą ir t.t.

Kauno rajono socialinių paslaugų centro skyrius Krizių centras kiekvienais metais prisideda prie Tarptautinės socialinės akcijos „16 aktyvumo dienų prieš smurtą prieš moteris“. Minint Tarptautinę kovos su smurtu prieš moteris dieną oranžinės spalvos žibintai nušvis Krizių centro languose, taip išreiškiant nepritarimą visų formų smurtui prieš moteris ir atkreipiant visuomenės dėmesį į šį žmogaus teisių pažeidimą bei būtinybę užkirsti jam kelią.  Taip pat Krizių centre numatyti kiti renginiai:

2021 m. lapkričio 25 d. –  susitikimas su tapytoja, šokėja Monisha Modesta Butautyte;

2021 m. lapkričio 29 d. – prevencinė paskaita „Smurtas šeimoje“, dalyvių diskusijos;

2021 m. gruodžio 6 d. – sojų vaško žvakių gamybos pamoka;

2021 m. gruodžio 10 d. – apskrito stalo diskusija su Moterų teisių asociacija (MOTA).

Skip to content