Seimo rūmų erdvę papuošė Kauno rajono socialinių paslaugų centro lankytojų kūrybinių darbų paroda

2019 m. lapkričio 13 d.  LR Seimo rūmuose buvo pristatyti dviejų  Kauno rajono socialinių paslaugų centro veiklų rezultatai. Viena iš jų – vaikų dailės pleneras „Aš ir tu“, kita – meno užsiėmimai Kauno rajone gyvenantiems neįgaliems ar senyvo amžiaus asmenims.

Kauno rajono socialinių paslaugų centras jau 5 metus iš eilės organizuoja dailės plenerą „Aš ir tu“. Renginys skirtas Kauno rajone gyvenantiems neįgaliems vaikams bei jų šeimoms. Jo tikslas – sukurti piešinį ant drobės, skatinti savanorių įsitraukimą bei neįgalių vaikų aktyvesnį dalyvavimą visuomeniniuose renginiuose. Plenero pavadinimas „Aš ir tu“ atskleidžia, jog kurti piešinius yra kviečiami vaikai turintys negalią drauge su savanoriais. Šios kūrybinės veiklos metu įvairaus amžiaus savanoriai padeda vaikams išreikšti savo kūrybines mintis ir tokiu būdu kartu sukuria vieną bendrą paveikslą.

Kiekvienam žmogui būtinas ne tik ekonominis, socialinis, bet ir kultūrinis veiklumas bei aktyvumas. Būtent dėl šios priežasties Kauno rajono socialinių paslaugų centre jau 8 metus organizuojami meno užsiėmimai neįgaliems ar senyvo amžiaus asmenims.  Darbai, kurie eksponuojami yra ypatingi… tai švelnūs rankų darbo paveikslai, pagaminti naudojant įvairias technikas, įdedant daug savo rankų energijos, širdies šilumos ir  mintį įprasminančių judesių.

Parodos pristatyme dalyvavo Kauno rajono gyventojos iš Kulautuvos, Čekiškės, Domeikavos, taip pat Dienos socialinės globos centro vaikai ir jaunuoliai iš Kauno rajone įsikūrusių socialinės terapijos namų „Akvila“. Savo dainomis susirinkusiuosius džiugino seserys Viltarė ir Vestina Vitkauskaitės iš Kulautuvos.

Dėkojame LR Seimo narei Ramintai Popovienei už galimybę surengti parodą LR Seime.

 

 

Skip to content