Dienos socialinės globos centro specialistės dalinosi praktine patirtimi tarptautinėje konferencijoje

SBĮ Kauno rajono socialinių paslaugų centro skyriaus Dienos socialinės globos centro vedėja socialiniams reikalams Aušra Drevininkaitienė, socialinė darbuotoja Urtė Stasiulytė ir vyr. kineziterapeutė Kristina Danieliūtė 2019 m. rugsėjo 17-19 dienomis dalyvavo tarptautinėje „Gentle teaching“ metodo konferencijoje Belgijoje, Gento mieste, kuri vyko jau dvidešimtą kartą.

„Gentle teaching“ metodas – tai būdas padedantis specialistams dirbti su žmonėmis, kurie turi negalią ar elgesio sutrikimus ir patiria atskirtį. 2019 m. gegužės mėn. SBĮ Kauno rajono socialinių paslaugų centro skyriaus Dienos socialinės globos centro specialistams „Gentle Teaching“ metodo mentorė, psichologė Simone Schipper iš Olandijos vedė bazinius „Genttle teaching“ metodo mokymus ir pakvietė sudalyvauti konferencijoje. Konferencijoje dalyvavo 288 dalyviai iš 14 skirtingų pasaulio šalių.

„Gentle teaching“ metodo pradininkas ir puoselėtojas John Mc Gee sakydavo: „Jei nėra saugumo jausmo, tuomet nebus ir galimybių mokytis, išmokti ir augti“. Todėl šių metų konferencijos tema – „Tarpusavio santykių kūrimas, teikiant globą ir paramą“. Šia tema siekta atkreipti dėmesį, jog pagrindinis kiekvieno specialisto, dirbančio su negalią turinčiu žmogumi, darbo įrankis yra šilti ir saugūs tarpusavio santykiai ir tai yra būtina sąlyga, teikiant priežiūros ir globos paslaugas. Tris dienas trukusioje konferencijoje kiekvieną dieną vyko 8 paskaitos, o po teorinės dalies dalyviai turėjo galimybę sudalyvauti viename iš 8 tuo pačiu metu vykstančių skirtingų praktinių užsiėmimų.

Paskutinę konferencijos dieną Dienos socialinės globos centro specialistės taip pat vedė praktinį užsiėmimą ir dalinosi patirtimi, sukaupta dirbant dienos centre su negalią turinčiais vaikais. Darbuotojos dalindamosios įspūdžiais vienbalsiai įvardino, kad ši konferencija buvo išties teikianti daug žinių, praktinių įžvalgų ir leidžiantis užmegzti kontaktus su kitų šalių įstaigų atstovais, kurie negalios srityje pagal „Gentle teaching“ metodą dirba 10, 15 ar net 20 metų.

 

Skip to content