Dienos socialinės globos centro ketvirtasis veiklos gimtadienis

Vasario 1-ąją SBĮ Kauno rajono socialinių paslaugų centro skyriuje Dienos socialinės globos centre šventėme ketvirtąjį veiklos gimtadienį. Jau tapo tradicija, kad gimtadienio dieną centre šurmuliuoja įvairūs personažai ar veikėjai. Užpernai buvome – piratais, pernai – indėnais, o šiemet į šventę nuo pat ryto rinkosi Lietuvos miškų ir girių gyventojai. Kokie gyvūnai pas mus dažniausiai sutinkami, vaikams pasakojo Karmėlavos girininkas Jonas Mačiulis, atvykęs kartu su paslaptingu miško gyventoju giriniu.

Žvėreliais ir paukšteliais virtę vaikai bei jaunuoliai susidomėję klausė svečio pasakojimo apie Lietuvos miškuose augančius medžius, gyvenančius žvėris ir randamas miško gėrybes. Taip pat pamėgino suskaičiuoti ir įvairių medžių amžių pagal jų rieves.

Atsisveikinus su girininku, vaikus aplankė artimiausi mūsų draugai – SBĮ Kauno rajono socialinių paslaugų centro darbuotojai, kurie vaikams pasekė pasaką ir padovanojo įvairių skanumynų.

Popiet veikla persikėlė į sporto salę, kurioje kineziterapeutė visus pakvietė į linksmas sportines užduotis: „Prisek lapei uodegą“, „Ežiuko gėrybės“, „Voveraitės riešutai“. Žinoma, o kaip gi be gimtadienio torto su žvakutėmis!

Gimtadienis buvo išties ypatingas, centro patalpos sužaliavo ir virto mišku, o vaikai galėjo šėlioti įsijausdami į savo personažus ūkaudami, riaumodami ir kitais būdais mėgdžiodami miško žvėrelius.

Už padovanotus zuikio pyragus ir apsilankiusį girinį dėkojame vienam iš tėvelių – Audriui Zakarauskui. Labai džiaugiamės gražia ir netikėta iniciatyva!

 

Skip to content