Tradicinė Kauno rajono pagyvenusių žmonių pagerbimo šventė

Tradicinėje šventėje pagerbti aktyvūs senjorai
Kauno rajono socialinių paslaugų centro salėje ketvirtadienį vyko tradicinė Kauno rajono pagyvenusių žmonių pagerbimo šventė.

Šventėje su bendraminčiais iš viso Kauno rajono susitiko aktyvūs bendruomenių nariai, dalyvaujantys seniūnijų gyvenime. Jie savo pavyzdžiu rodo, kad bet kokio amžiaus žmogus gali būti svarbus visuomenės narys, o kiekvienas gyvenimo etapas yra dosnus spalvų ir įsimintinų akimirkų.

Gausiai susirinkusius, šventiškai pasipuošusius ir pakiliai nusiteikusius visų seniūnijų senjorus sveikino Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

„Ši diena – tai puiki proga pasidžiaugti, kad esame kartu, ji primena, kad kiekvienas žmogus, nepaisant jo amžiaus, yra brangus ir reikalingas. Jūsų gyvenimo išmintis ir patirtis – tai neišsenkantis vertybių šaltinis, iš kurio mes semiamės stiprybės savo kasdienybėje, ji padeda jaunajai kartai kurti ateitį“, – kalbėjo meras, linkėdamas visiems sveikatos, optimizmo ir neišsenkančios energijos.

Visi šventės dalyviai gavo simbolines dovanas – vitaminus. Aktyviausiems bendruomenės nariams buvo įteiktos padėkos.

Kauno rajono pagyvenę žmonės turi įvairių galimybių aktyviai leisti savo laiką. Nuo 2012 metų veikia Kauno rajono trečiojo amžiaus universitetas, kurį lanko apie 1000 rajono gyventojų. Socialinių paslaugų centro Krizių centre Garliavoje vyksta Senjorų klubo susitikimai, kuriuose užsiimama įvairių meno darbų gamyba.

Meniniai užsiėmimai vyksta ir Šeimos gerovės skyriuje Domeikavoje, Socialinių paslaugų centre, kur vėliau organizuojamos darbų parodos. Čia taip pat organizuojami sveikatingumo užsiėmimai aktualiausiomis senjorams temomis, rengiami šiaurietiško ėjimo žygiai, praktinės informacinės paskaitos pagal senjorų pageidavimus.

Kauno fortepijoninio trio atliekamos melodijos ir muzikinio teatro solisto G. Prunskaus dainos įkvėpė senjorus padainuoti visiems kartu. Su renginio vedėja Andžela Mickute susirinkusieji uždainavo legendinę kompozitoriaus Raudonikio dainą „Skinsiu raudoną rožę“ ir patys sau tris kartus garsiai palinkėjo „Ilgiausių metų“.

Šaltinis krs.lt

Skip to content