Pojūčių takas „Basos pėdos“

Pojūčių takas „Basos pėdos“

 

Jei tik nori padaryti ką nors gera ir prasminga, tam visada gali atrasti laiko, nes reikia tik didelio noro ir gerumo pilnų širdžių…

 

Karinių oro pajėgų oro stebėjimo ir kontrolės dalinio apsaugos skyriaus vyr. seržantas Linas Šapauskas su SBĮ Kauno rajono socialinių paslaugų centro skyriaus Dienos socialinės globos centrą lankančiais vaikais pirmą kartą susitiko vesdamas VšĮ „Amici art“ neformalaus švietimo užsiėmimą. Po susitikimo vyr. seržantas Linas išreiškė norą, kokiu nors būdu prisidėti prie centro veiklos ir padaryti kažką gero bei prasmingo vaikams. Skyriaus Dienos socialinės globos centro darbuotojos jau kuris laikas svajojo apie pojūčių taką, todėl nieko nelaukusios pasiūlė šią idėją.

 

Kariškis su savo apsaugos skyriaus kariais: eiliniu Audriumi Šimbeliu, eiliniu Jonu Laurinavičiumi, grandiniu Stefanu Zdanovičiumi, vyr. eiliniu Kęstučiu Šukiu ir vyr. eiliniu Tomu Tamaliūnu atliko puikius namų darbus: pasidomėjo, kokie yra pojūčių takai, nuosekliai apgalvojo medžiagų eiliškumą (kad po aštresnio pojūčio sektų švelnesni ir atvirkščiai) ir pasiruošė visas reikalingas priemones.

 

Savo laisvu laiku darbavęsi kelias dienas, liepos 18 d. kariškiai užbaigė pojūčių taką, kuris buvo pavadintas „Basos pėdos”. Džiugu, kad patys vaikai taip pat galėjo prisidėti ir dalyvauti visame procese. Ruošiant vieną iš pojūčių – pušų kankorėžius, vaikai vyko į mišką ir patys ieškojo, rinko bei išdėliojo kankorėžius jiems skirtoje vietoje.

 

Išbandyti pojūčių taką vaikams sekėsi labai įvairiai: vieni drąsiai ėjo patys, kiti su darbuotojų pagalba, tretiems prireikė laiko ir iš pradžių reikėjo atsargiai visus stebėti iš šono, kad išdrįstų nusiimti batus. Vis dėlto, be galo džiugina tokia graži iniciatyva ir atsidėkodami vaikai kariškiams įteikė savo bendrai pieštą piešinį ant drobės.

 

Dienos socialinės globos centro vaikai ir darbuotojai nuoširdžiai dėkoja vyr. seržantui Linui Šapauskui ir Karinių oro pajėgų oro stebėjimo ir kontrolės dalinio apsaugos skyriaus kariams už pačių skukurtą dovaną ir įsimintinas akimirkas.

 

 

 

Skip to content